Ny restauratör på Hovde Hotell satsar på vegetariskt och mat för alla
Hovde Sportbar & Kök slog upp portarna första gången 2012. Sedan dess har restaurangen drivits av Magnus Lindqvist som nu lämnar över stafettpinnen att fortsätta utveckla restaurangen i det alpininspirerade hotellet mitt på Skalets Torg.
Ny Restauratör är Peter Dahlbäck som har en lång historia i destination Vemdalen där han bland annat varit köksmästare på Storhogna Högfjällshotell och sedan några år tillbaka också driver cateringfirman Vemdalen Catering.
– Det känns väldigt spännande och inspirerande att få möjlighet att driva Hovde Sportbar och Kök, berättar Peter. – Med menyn vill jag erbjuda riktigt god och vällagad som passar alla, och det gäller inte minst den som är på jakt efter ett vegetariskt alternativ.
På menyn hittar man bland annat ölgravad ren, och varmrökt regnbåge från Börtnan. Men en sportbar är inte komplett om det inte också finns en bättre burgare, här finns fyra hamburgaralternativ varav en är vegetarisk samt en mindre för barnen.
Satsar året runt
Destination Vemdalen har majoriteten av sina gäster under vintermånaderna men intresset för sommaren och hösten växer från år till år. Hovde Sportbar & Kök är en av de som ser möjligheter med att hålla öppet nästan året runt.
– Vi öppnade igår och håller öppet varje dag fram till påsk så det blir en lång säsong säger Peter med ett skratt. Nu under sommaren har vi öppet 17-21 varje dag och mitt emot oss på torget håller Linger café öppet för lunch och fika nu i sommar.
Heja fram tjejerna
Imorgon lördag spelar landslaget nästa match i VM mot Tyskland och Peter välkomnar alla fotbollsfantaster till fotbollskväll med schysta priser och god stämning.
– Vi hoppas att det är många som vill komma och heja fram tjejerna tillsammans med oss på Skalet, avslutar Peter.
Läs mer om Hovde Sportbar & Kök här
Spara i Mitt Äventyr