Storhogna Högfjällshotell & Spa, prisbelönt spahotell i fjällen | Vemdalen.se
Information Covid-19
Vinterbild på Storhogna Högfjällshotell & Spa

Storhogna Högfjällshotell & Spa

Storhogna Högfjällshotell & Spa är vackert beläget, på gränsen till kalfjället 725 meter över havet.

En genuin fjällmiljö med härlig skidåkning i pister och preparerade längdspår strax utanför knuten.

Storhogna Högfjällshotell & Spa är fjällvärldens första spahotell. Här finns också en prisbelönt restaurang, bar, bad & en spa-avdelning med hög klass. När du bor på Storhogna ingår alltid frukost och middag och ett wellnessprogram med olika träningspass varje dag.

Under barmarkssäsongen kommer gäster till Storhogna för att vandra, cykla, spela golf och springa på fjället. På hösten är det bärplockning som gäller. Storhogna satsar också mycket på träningsläger året om. På vintern är det längdläger som gäller och på hösten har de löparläger.

 

Boende

Hotellrummen på Storhogna Högfjällshotell & Spa har utsikt mot fjället eller mot Vinterträdgården, de är nyrenoverade och ljust inredda i varm nordisk stil. Här finns enkelrum, dubbelrum, familjerum och en svit.

 

Spa & Bad

Hotellet har en spa-anläggning med sju behandlingsrum. När du bor på hotellet ingår ett wellnessprogram med aktiviteter varje dag. Du får även fri tillgång till hotellets pool, bubbelpool, relaxterass och bastu. Badavdelningen är öppen mellan 09.00-18.30 och Spa-receptionen är öppen dagligen 10.00-18.00

Ring 0682-413032 vid önskemål om bokning av behandling.

 

Fjällvistet

Vid fjällets fot ståtar hotellets Fjällviste – perfekt för hela familjen, bröllopsparet, vännerna eller den mindre konferens gruppen. Vistet har en stor vedeldad bastu, en ångande varm bubbelpool utomhus och där finns en frisk kallkälla för den vågade. Storstugan har ett stort brasrum med soffgrupper, matsalsbord och en sprakande öppen spis. Övernattningsmöjlighet finns för ett par i dubbelsäng.

 

Restaurang

Hos Storhogna är kökets grundregel: alltid förstklassiga råvaror och en strävan att servera mat som är lokal och närproducerad, det vill säga – fjällinspirerat. På menyn finner du bland annat ren, älg, ädelfisk, bär och svamp. Och som tillbehör till detta grönsaker och frukt kryddat med spännande influenser från världens alla kök. Det går även att ta med mat för take away.

 

Konferens

Guldkantad fjällkonferens på hög nivå erbjuder Storhogna i en fjällvärld rik på möjligheter till aktiviteter som ger ny skärpa och kreativitet som är så viktiga för att konferensmålen ska nås. Här finns konferenslokaler från 10 personer upp till 90. Hyr ni hela hotellet bygger de om Vinterträdgården till konferensrum och där får det plats 200 personer.

 

Sport- och eventhus

Det 450 kvm stora sport- och eventhuset möjliggör större arrangemang och har ett brett användningsområde. Under vintersäsongen består huset av sportbutik med ett brett utbud av kläder och produkter för bästa upplevelse i fjällen, skipass försäljning, uthyrning, skidskolaskidverkstad och café 755.

Men lokalerna är flexibla och mobila så det har anordnats både bröllop, konferenser, middagar och yogapass i byggnaden. Frågor och intresse för bokning: 0682-413037

 

Samevistet

Ta en tur med längdskidorna eller en vesseltur upp på fjället. Läs mer om vesselturerna här!

 

Varmt välkomna!

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

LoftEtt

Med egen ingång från Skalets torg, byggs nu det tidigare Loftet om till restaurang med eget kök.

Salong Fjällfin

Salong Fjällfin drivs av Selina Wallin som är född och uppvuxen i Vemdalen. Selina brinner för att ta hand om …

Emma-Brita's Café & Bröd/Våffelstuga

Vid topp-parkeringen vid Sångbäcken hittar du oss. Hit kommer ni med bil eller på skidor och här finns pister och längdspår runt knuten.

Katrinastugan

Restaurang/café mitt i backen i Klövsjö skidområde.

Vinteräventyr