Succé för Vemdalen Ölmarknad 2019 | Vemdalen.se

Succé för Vemdalen Ölmarknad

29 JANUARI 2019. I lördags gick andra omgången av Vemdalen Ölmarknad av stapeln på Vemdalsskalets Högfjällshotell. Redan innan visste arrangörerna att det var stort intresse då förköpsbiljetterna sålt betydligt mer än vid fjolårets premiär. När kvällen summerades kunde antalet besökare räknas till 741 personer.

Vi är oerhört nöjda. Vi hade inte vågat tro på så många gäster även om vi såklart hoppades. Under premiären i fjol lärde vi oss en hel del, det gjorde att årets Ölmarknad blev ännu bättre och mysigare, det säger Linnéa Frisk som är projektledare för Vemdalen Ölmarknad.

Många nöjda röster

På plats fanns 12 bryggerier som sammanlagt hade med sig över 50 ölsorter. De flesta bryggarna hade lokal förankring i Jämtland Härjedalen. Under Ölmarknaden fanns möjlighet att smaka vissa helt unika ölsorter som tagits fram speciellt för mässan eller som kommer att lanseras officiellt senare i vår. Revsund Brewery och Reinklou Ranch Brewery gick all in och tog fram en gemensam IPA som lanserades under Vemdalen Ölmarknad, den sålde slut men om den återkommer i sortimentet återstår att se, ölen fick namnet Love Power för att visa kärleken till den ädla drycken men också samarbetet.

Även länets stora mikrobryggeri Jämtlands Bryggeri var på plats. De passade på att ha smygpremiär för sin ekologiska Världscup-bira som man tagit fram unikt för Alpina VM i Åre.

Det vi gillar med den här ölmarknaden är det genuina och småskaliga och det faktum att i princip alla bryggerier i Jämtland/Härjedalen samlas på ett och samma ställe. Jag skulle säga att det är bara här i Vemdalen det sker, och det känns väldigt kul, berättar Anders Thelenius på Jämtlands Bryggeri.

Jämtland Härjedalen har sedan länge etablerat sig som en stark matregion med allt fler engagerade mathantverkare runt om i länet. Mat- och smakupplevelser blir en allt viktigare reseanledning vilket märks tydligt i länets växande besöksnäring. Och inte minst i Destination Vemdalen märks detta. Här finns många lokala mathantverkare och de flesta restaurangmenyerna innehåller lokala råvaror.

Det är otroligt kul att vi har så många lokala mathantverkare i länet och det här är ett sätt som vi kan uppmärksamma detta. Att det dessutom lockar nya gäster till Vemdalen är givetvis ingen nackdel, säger Marcus Ståhl, vd Destination Vemdalen.

Ännu mera matevent

I den hårda konkurrensen bland fjälldestinationer blir kringevent och kvällsaktiviteter allt viktigare. Därför arbetar man aktivt i Vemdalen för att skapa ytterligare anledningar för gästerna att välja just Destination Vemdalen när det bär av till fjälls.

Efter succén med Vemdalen Ölmarknad känns det extra kul att vi redan i vinter har premiär för nästa stora mathappening. Vecka 11 och 12 är det dags för Smaka på Vemdalen där vi tillsammans med de lokala restaurangerna bjuder upp till fullspäckade matdagar, avslutar Marcus.

 


Pressbilder från Vemdalen

För mer information eller frågor: 

Marcus Ståhl

vd, Destination Vemdalen

Tel: 0708 25 25 44

Kristina Kristoffersson

projektledare, Destination Vemdalen

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Garanterat tråkfritt höstlov i Vemdalen

Höstlovet är utan tvekan barnens vecka i Vemdalsfjällen. Här är vad som händer!

Succén med lokalbrygd ölfest fortsätter i Destination Vemdalen 

Till helgen går Vemdalen Ölmarknad av stapeln för tredje året i rad. Idéen var att skapa en intim och genuin …

Många mervärden för tåggäster som väljer Vemdalen 

”Vårt mål är att de som väljer att åka med nattåget till oss ska känna sig som VIP-gäster”, säger Marcus …

Ny restauratör på Hovde Hotell satsar på vegetariskt och mat för alla

Ny Restauratör är Peter Dahlbäck som också driver cateringfirma Vemdalen Catering.

Äventyrstips


Kalender

Evenemangskalender
« Maj » loading...
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
29
30
1
2