Nytt matevent och smakkoncept tar form | Vemdalen.se

Nytt matevent och smakkoncept tar form i Vemdalen

7 MARS 2019. På måndag startar den första upplagan av mateventet Smaka På Vemdalen. Bakom idén till eventet står Destination Vemdalen tillsammans med de tretton restauranger som i år deltar.

Under dagarna 11-20 mars bjuder ett flertal av Vemdalens restauranger in till att prova en specialkomponerad 2-rättersmeny som bara finns tillgänglig under dessa dagar. Utöver menyerna kommer även en del smak-aktiviteter att äga rum hos en handfull av de deltagande restaurangerna. Några av arrangemangen är romprovning –  där fem tapas möter fem rom från olika länder, mousserande björksavsvin och ostron, sittande ölprovning och Sushi Pop Up för att nämna några.

– Vi har redan märkt av att folk ringer och bokar bord, ställer frågor och pratar om evenemanget så det känns som en riktigt bra grej. Det säger Pontus Nääs på Hildings Krog och fortsätter, – På det här sättet tror jag att vi når fram till folk som inte går ut så ofta och att de som nu besöker flera restauranger kanske hittar nya favoriter.

Fokus kommer att ligga på härlagad mat där fjällen möter influenser från det utländska köket. Med ett avskalat pris för att fler ska få ta del av det fullspäckade programmet och njuta av riktigt bra mat, hoppas arrangörerna på att konceptet ska vara väl värt en resa i sig.

– Vi har många dedikerade mathantverkare och kockar i Destination Vemdalen och det här är ett sätt som vi arbetar tillsammans för att lyfta smakupplevelser som en del av helhetsupplevelsen när man åker till fjällen, det berättar Marcus Ståhl, vd Destination Vemdalen som tillsammans med lokala restauranger och mathantverkare är arrangör av Smaka på Vemdalen.

Målet för Smaka På Vemdalen är lyfta maten i detta unika skidmecka där härlagat och hög hantverksskicklighet är en genomgående röd tråd för hela området. Samt att upptäcka fler guldkorn bland våra restauranger.

– Det blir tio dagar fulla av spännande smaker och kulinariska upplevelser där vi hälsar nya och återkommande gäster varmt välkomna till bords, avslutar Marcus.

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Garanterat tråkfritt höstlov i Vemdalen

Höstlovet är utan tvekan barnens vecka i Vemdalsfjällen. Här är vad som händer!

Succén med lokalbrygd ölfest fortsätter i Destination Vemdalen 

Till helgen går Vemdalen Ölmarknad av stapeln för tredje året i rad. Idéen var att skapa en intim och genuin …

Många mervärden för tåggäster som väljer Vemdalen 

”Vårt mål är att de som väljer att åka med nattåget till oss ska känna sig som VIP-gäster”, säger Marcus …

Ny restauratör på Hovde Hotell satsar på vegetariskt och mat för alla

Ny Restauratör är Peter Dahlbäck som också driver cateringfirma Vemdalen Catering.

Äventyrstips


Kalender

Evenemangskalender
« Maj » loading...
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
29
30
1
2