fbpx
Klövsjön i sommarskrud. Foto: Anton Enerlöf.

Upplev Vemdalen med familjen i sommar

Hela Destination Vemdalen är en riktig fjällpärla när det gäller att välja semestermål till sommaren. Och de barn som någon gång varit här på sommarlov, vill alltid tillbaka.

Här finns faktiskt hur mycket som helst att göra på sommaren. Det är egentligen bara fantasin och orken som sätter gränserna. Men för att göra det lite enklare att välja, så har vi listat de mest eftertraktade sommaraktiviteterna som passar för hela familjen.

Finn Fem Fall

Stillsamt porlande eller dramatiskt skummande. Bland våra fem vattenfall finns något som fascinerar barn i alla åldrar. För att ta sig till ett par av fallen krävs några kilometers vandring, men vi vågar lova att vandringen är väl värt mödan. De fem vattenfallen når man längs utmärkta leder i olika svårighetsgrad på allt från 80 meter upp till 4 km vandring. Låt gärna barnen vara med och välja vilket av fallen ni ska vandra till för dagen.

Paddla kanot i Veman

Semesterns höjdpunkt! Veman är den blåglittrande pulsådern som passar perfekt för härliga kanotäventyr med hela familjen. Veman rinner genom hela området, till Vemhån och därifrån vidare mot Svegssjön. Här får du en upplevelse av orörd natur med många fina ställen att stanna vid och uppleva fisket på stranden. Kanske får du napp av harren som bemöter med ett motstånd. Då är även middagen räddad. Kanoter och tillhörande utrustning finns att hyra i området.

Fiska i Varggranstjärn

Varggranstjärn är ett perfekt mål för dig som vill ta med hela familjen på en fiskeupplevelse som inte kräver en lång vandring eller båt. Tjärnen ligger i området kring Vemdalsskalet och benämns som Sveriges högst belägna put & take-vatten med vacker inramning av kalfjället. Här finns stor chans att komma i kontakt med urstark och stridbar regnbåge. Är fiskelyckan med er så finns det dessutom ett fint vindskydd med eldstad för att tillaga fisken på en fin glödbädd.

Bada i en fjällsjö

I Klövsjö ligger sjön vackert inramad av höga fjäll, gröna gräsmattor och betande får på sommaren. Här kan du hoppa i sjön och bada i princip överallt. Ett tips är att ta sig till ett fint område med en liten strand och långgrunt vatten. Vägbeskrivningen får du hos turistinformationen eller närmsta bybo inom armlängds avstånd. Glöm inte att ta med en riktigt god picknickkorg så ni kan tillbringa några timmar vid stranden.

Besöka en levande fäbodvall

Varje måndag i juli står fäbodvallen Johankölen i Klövsjö öppen. Här får du uppleva hur det såg ut på fäbodvallarna förr i tiden. Hör Anna berätta om de olika typer av mathantverk som framställs på vallen.

Läs mer om fjällvandring här!

Tips, var med på Vemdalens Vandringshelg 6-9 augusti!

Relaterat innehåll

Golfpaket i Vemdalen

Boka golfpaket – bekvämare kan golflivet inte bli.

8 tips för en mer hänsynsfull sommar i fjällen

Många är det som kommer att upptäcka fjällens charm i sommar. Därför är det också viktigt att vi visar hänsyn både …

Sju tips på svalkande bad

När solen står högt över sommarfjällen är längtan efter bad och svalka stor. Ta med barnen – packa strandväskan och …

Johan Olssons sommaräventyr i Vemdalen

Som barn tillbringade han somrarna i stugan på Vemdalsskalet så långt tillbaka han kan minnas. Johan minns speciellt de mysiga …

Vinteräventyr


Kalender

« Juli » loading...
1
2
3
4
5
6
7
8
9
1
2