Instamoments – ögonblicken du inte får missa | Vemdalen.se
Information Covid-19

Instamoments – ögonblicken du inte får missa

I Vemdalen kan du få upplevelser för alla sinnen. Få smaklökarna att dansa, adrenalinet pumpa eller tappa andan av naturens skådespel. Här nedan listar vi ögonblicken du måste fånga. Förutom hashtaggen nedan, använd #älskavemdalen så kanske vi hittar och delar just ditt ögonblick.

#badaivattenfall

I Vemdalen behöver du inte bara beskåda vattenfallen på håll, ta med dig badkläderna och bada i något av våra fall – naturens eget äventyrsbad. Ett särskilt barnvänligt fall är Mittåfallet med en skön lagun framför det övre fallet. Klippformationerna är dessutom extra lämpliga för att fika lite mellan doppen och värma sig i solen. Alla våra fall hittar du här.

#fångaenfisk

Känslan av att spöet rycker och något stretar emot är spännande för både barn och vuxna. Här kan du få riktigt fina fiskar på  kroken, vissa vattendrag mer utmanande än andra. I vår fiskeguide som du kan köpa på Turistinformationen eller beställa på  webbshopen har 13 fiskevårdsområden gjort det enkelt för dig att uppleva fisket i Vemdalen. Vi törs inte ge nappgaranti men absolut hög upplevelsegaranti i glittrande fjällsjöar, åar eller trolska skogstjärnar.

#lunchmedutsikt

I fjällen lider vi ingen brist på häpnadsväckande utsikter. Krydda utsikten med en fika eller lunch, medhavd hemifrån eller från något av våra caféer/restauranger. Den enklaste smörgås kan smaka fantastiskt efter en tur upp på en fjälltopp eller i stänket från ett vattenfall. Vi har såklart svårt att sålla bland våra egna favoritställen men några guldkorn är Björnrikestugan, Rändåfallet, Stockåflostugan och Varggranstjärn. För att få ännu fler tips, kom gärna in till oss på Turistinformationen så delar vi med oss av ännu fler.

#smakalokalt

Under sommaren vaknar hembygdsgårdar och kan erbjuda fantastiska smaker och unika mathantverk. Visste du att Jämtland Härjedalen har ett unikt och stort utbud av mathantverkare? Här finns mikrobryggerier, gårdsmejerier, bagerier och pralinmakare för att nämna några. Inför ditt besök, sök gärna på Rekoring Berg eller Rekoring Härjedalen för att kolla när det  är utlämning och lägg din beställning. Hämta sedan ut allt på ett ställe, smidigare (och godare) kan det inte bli. Annars är ett hett tips att fika och äta på någon av våra café er och restauranger som helt eller delvis använder lokala råvaror och en stor dos lokal smakinspiration.

Här kan du läsa mer om alla roliga äventyr som fjällen erbjuder.

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Älska hösten

Det finns många skäl att älska hösten, framförallt här till fjälls. Färgsprakande fjällvandring, bär och svampplockning i skogens skafferi, spaning …

Ta med destination Vemdalen hem

Varför kliva ur Vemdalenbubblan när du åker här ifrån? Det tycker vi verkar onödigt. Då är det tur att det …

Laga och äta ute

Mat smakar bäst på fjället. Men är det inte bökigt att kånka runt på massa mat, skrymmande stormkök och tillbehör på …

Ploggtävling- bli månadens vinnare av ett Trangia stormkök

Delta i sommarens hållbaraste tävling och vinn fina priser från Trangia. 

Äventyrstips


Kalender

Evenemangskalender
« Augusti » loading...
1
2
3
4
5
6
7
8
9
23
24
25
29
30
31
1
2
3
4
5