fbpx

Bucket List: 7 hösttips i Vemdalen

Hösten är här med kylig luft och ett landskap i sprakande färger. Passa på att ge dig ut och njut av hösten och den behagliga atmosfären i fjällen! Vi har laddat vår Bucket List med 7 sköna hösttips här i destination Vemdalen.

Hajka på fjället

Att vandra i höstens färger och bara andas den friska luften är som den bästa medicin mot en annars stressig tillvaro. Fjällvärlden i höstskrud kan närmast beskrivas som att vandra runt i en kontrastrik akvarellmålning.

Plocka svamp

Höst innebär skördetid i skogens skafferi och svampar finns det som allra mest av just nu. Har du koll på vilka svampar som går att äta är det lätt att fylla korgen bara du hittar ditt svampställe. Karl Johan, taggsvamp och trattkantareller är exempel på svampar du kan hitta i våra trakter. Det är bara att ge sig ut och leta, att fråga någon är knappast lönt då inget är så hemligt som våra svampställen.

Lodge & Lya – hus, hem och fritidsmässan.

Inställd 2020 åter 5-6 nov 2021. Kom och upplev mötesplatsen för dig som gillar färg, design, bygg, inredning, hantverk, motorer och mat. Är du stugägare är Lodge & Lya ett måste. Här ges inspiration och handfasta råd om hur du inreder, möblerar och utrustar för att göra stugan/lägenheten ännu mer trivsam. Utetorget myllrar av badtunnor, bilar, husvagnar och skotrar. Mässan är också en höjdare för barnen med mängder av aktiviteter och pyssel.

Ute smakar mer

De flesta är nog överens om att mat smakar extra bra när man äter den ute i det fria. Fjället retar verkligen aptiten och efter en rejäl vandring finns det inget som smakar så bra som middag på en fjälltopp. Men det går förstås lika bra att promenera ett par hundra meter från stugan eller hotellet för att tillaga sin mat. Viktigast, förutom att det ska vara gott, är att det ska vara smidigt. Krångla inte till det. Tänk också på att ladda med extra mycket mat eftersom de flesta gärna äter lite mer när man är ute.

Tjejhelg på Storhogna

Okej, alla aktiviteter under tjejhelgen passar kanske inte i en bucket list för hela familjen. Men ett tips är att ta med hela gänget så får tjejerna njuta av tjejhelgen och grabbarna njuta av fjället! Eller så drar du helt enkelt ihop ett tjejgäng för en helande helg på Storhogna. Det övergripande temat är som alltid träning, hälsa och välmående.

Höstfiske efter harr  

Faktum är att harrfisket under september/oktober kan vara en riktig höjdare. Det får gärna vara sol och inte för blåsigt, då nappar harren som bäst. Fiske med torrflugor är det som brukar funka bäst på hösten. Ljungan och hela området kring Börtnan erbjuder flera lättåtkomliga ställen. Den stora fördelen den här tiden på året är att harren gärna klumpar ihop sig i större stim. Så lyckas du hitta rätt område så kan du dra några fina harrar på ett och samma ställe.

Vandra familjeslingan vid Sonfjället

Sonfjället kan vara ack så mäktigt att bara studera från avstånd. Men här finns även en härlig familjeslinga genom den gamla fjällbjörkskogen i nationalparken och vidare mot Dalsvallen. På vägen tillbaka mot den vackra Nyvallen går stigen genom frodig granskog. Sonfjället är ett av Sveriges björntätaste områden. Absolut inget att oroa sig över. Har man en väldig tur kan man kanske få se en björn på avstånd. Tips: ta med en kikare så blir det ännu skojigare.

Behöver du fler tips och idéer så finns massa inspirerande artiklar här. 

Gör din egen Bucketlist och spara i Mitt Äventyr här på Vemdalen.se

Så funkar Mitt Äventyr.

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

8 tips för en mer hänsynsfull höst i fjällen

Många är det som kommer att upptäcka fjällens charm i sommar. Därför är det också viktigt att vi visar hänsyn både …

Sju tips på svalkande bad

När solen står högt över sommarfjällen är längtan efter bad och svalka stor. Ta med barnen – packa strandväskan och …

Johan Olssons sommaräventyr i Vemdalen

Som barn tillbringade han somrarna i stugan på Vemdalsskalet så långt tillbaka han kan minnas. Johan minns speciellt de mysiga …

Semester på hemmaplan? Missa inte Vemdalen!

Här är listan med 7 tips i Vemdalen som du inte får missa i sommar. 

Vinteräventyr


Kalender

« September » loading...
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
17
20
21
22
24
25
28
29
1
2
3
4