12 tips på inomhusaktiviteter i Vemdalen | Vemdalen.se
Information Covid-19
Bowlingklot från Sporthuset i Vemdalen

12 tips på inomhusaktiviteter i Vemdalen

När vädret är lite tuffare eller när benen behöver vila.

Visst är det så att solen alltid skiner i Vemdalen, men om det mot förmodan skulle dra förbi en liten snöstorm en av dagarna under fjällsemestern så kan det vara bra att veta att det även finns inomhusaktiviteter att ägna sig åt. Här har vi listat några av de saker du kan hitta på i Vemdalen när vädret är lite tuffare men som såklart funkar alldeles utmärkt även när solen skiner.

Padel

Med ny fin padelhall, Bridgestone Padelarena Vemdalen, kan ni spela av er padelabstinensen eller testa något nytt, här kan ni spela med egna rackets eller hyra.

 

Bad

Roligt både för stora och små. På Storhogna Högfjällshotell finns en pool och en bubbelpool omgiven av den vackra rogivande vinterträdgården. Priser och mer information ser du här.

 

Bowling

Vi har två bowlingbanor i området, båda med restaurang intill. Kombinera gärna bowlingen med en god middag före eller efter. Det finns även dart och biljard som du kan spela. Här bokar du din bana: Restaurang Husky i Vemdalen by och Storhogna M i Storhogna.

 

Shopping

Här i området finns många butiker där man kan spendera flera timmar när det blåser ute eller när termometern krupit långt under nollstrecket. Varför inte passa på att köpa nya sport- och fritidsartiklar eller en ny outfit till kvällen, något nytt till hemmet eller presenter till nära och kära. Här hittar du butikerna.

 

Fika

Finns det något mysigare än att sätta sig på ett varmt Café med en kopp Choklad eller någon annan varm dryck och se på snön som yr utanför fönstret. Här finns flera Caféer och Restauranger att välja bland.

 

Massage/Naprapat

Boka in en stund bara för dig själv och få en avslappnande massage. Efter några dagar i backen kan både ben, rygg och nacke behöva mjukas upp. Naprapat finns på Vemdalsskalet. Massage kan bokas på Storhogna Högfjällshotell & Spa.

 

Bio

På GT-gården i Vemdalen by finns en bio i mysig 50-tals stil, men med den senaste tekniken. Det är en supermodern digitaliserad anläggning och kan därför alltid visa de senaste biofilmerna. Ett uppskattat inlägg är att man i varje föreställning, oavsett filmens längd, lägger in en paus för mingel, popcorn och kaffe med godbit i foajén. Stängd tills vidare säsongen 20/21. Läs i kalendern vilka dagar det visas filmer.

 

Gym

Passa på att träna! På Gym 24 på Vemdalsskalet och Björnrike Centrat finns all tänkbar utrustning du kan behöva. De erbjuder konditions- och styrkemaskiner för dig över 15 år att träna på. Storhogna M på Storhogna har ett fräscht gym med moderna träningsredskap som erbjuder allsidig träning för alla och med en storslagen fjällvy genom panoramafönstren.

 

Relax

Unna dig en stunds vila och återhämtning. På Storhogna Högfjällshotell & Spa finns varm bastu, uppfriskande pool och bubbelpool. Vill du lyxa till det ordentligt så hyr du Fjällvistet som ligger i skogsbrynet. Perfekt för att samla hela familjen. Fjällvistet har en stor, vedeldad bastu och utomhus väntar en ångande, varm bubbelpool och en iskall kallkälla. Storstugan har ett rymlig brasrum med öppen spis, soffgrupper och bord med sittplatser. Boka gör du här.

På Storhogna M finns en relaxavdelning som ger dig möjligheten att ta hand om dig lite extra och är en skön plats att slappa på. Relaxen har bastu med fjällutsikt, en 34 grader varm avslappningspool med kallvattenzon, sköna vilstolar och ett stort panoramafönster med utsikt upp mot fjället. Mer information här.

Strömfjällsdalens relax & konferensvilla. Där har hela undervåningen en lyxig relaxavdelning med stor vedeldad bastu. Två stora badtunnor utomhus där ni kan njuta under bar himmel. Du kan välja att hyra hela villan eller bara själva relaxavdelningen. Boka gör du här.

Spa och relax med vidgade vyer över Sveriges vackraste by, Klövsjö. Högst upp på hotellet hittar du Klövsjöfjälls spaanläggning som andas lugn och välgörande värme. Låt axlarna sjunka och slappna av i musklerna när du avnjuter bubbelbad samt tre olika bastuupplevelser i ångbastu, finsk bastu och infraröd bastu. Ta in fjällutsikten med panoramavy eller ta steget ut till utomhuspoolen. Det känns det som att du sitter mitt i backen eller hur? Boka gör du här.

 

Klippning, styling & make-up

K.A.M Frisör & Makeup, en väletablerad salong i destinationen som erbjuder både klippning, styling & make-up inför bröllopet. De har lång erfarenhet av bröllopsuppsättningar. Salongen ligger i Vemdalen by och är öppen året om. Nyöppnade Salong Fjällfin med Celina Wallin i spetsen finns också i Vemdalen by och hjälper dig med brudsuppsättningen inför din stora dag. Även här får du hjälp med stylingen!

Läs mer om K.A.M Frisör & Makeup

Läs mer om Salong Fjällfin

 

Spa

Skäm bort dig lite extra med en behandling på Storhogna Högfjällshotells prisbelönta Spa. På hotellet finns en hemtrevlig spa-avdelning med ansiktsbehandlingar, kroppsbehandlingar, massage, hand- och fotbehandlingar. De har även Spa för unga 6-12 år. Det finns bastu, pool och bubbelpool där du kan ta ett skönt dopp i efter fjälläventyret. Boka här.

 

Träningspass

Rörelse gör gott för både kropp och själ. Önskar du träning i grupp erbjuder Storhogna Högfjällshotell & Spa instruktörsledda pass med olika former av träning t.ex Toppkondition, Yoga eller Core. Mer information och bokning här.

Här hittar du fler aktiviteter i Vemdalen! 

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Årets julklapp hittar du i Vemdalen

Evenemangsbiljetten är årets julklapp 2021. Därför har vi listat några evenemang i Vemdalen som en perfekt julklapp för fjällälskaren.

Vemdalens vinternyheter

Här bubblar det av nya projekt och framtidsplaner. Här är några av vinterns nyheter att lägga på minnet.

Höstlovsmarknad på Vemdalsskalet

Upplev ett Skalets torg som fylls med marknadsknallar och lokala företag som visar sina nyheter. Allt varvat med värmande eldar, …

Turistinformatörerna på Vemdalsskalet visar rätta vägen!

Med över 46 000 besökare i den lilla turistinformationen sedan starten 2018 har våra turistinformatörer bidragit till att fler upptäckt …

Äventyrstips


Kalender

Evenemangskalender
« December » loading...
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
13
14
16
19
25
1
2