12 tips på inomhusaktiviteter i Vemdalen | Vemdalen.se
Innefrån en paddelhall i loungen. kylar fyllda med dricka i bakgrunden och sittsäckar i förgrunden.
Paddel i Vemdalen

12 tips på inomhusaktiviteter i Vemdalen

När vädret är lite tuffare eller när benen behöver vila.

Visst är det så att solen alltid skiner i Vemdalen, men om det mot förmodan skulle dra förbi en liten snöstorm en av dagarna under fjällsemestern så kan det vara bra att veta att det även finns inomhusaktiviteter att ägna sig åt. Här har vi listat några av de saker du kan hitta på i Vemdalen när vädret är lite tuffare men som såklart funkar alldeles utmärkt även när solen skiner.

 

Padel

Med ny fin padelhall, Bridgestone Padelarena Vemdalen, kan ni spela av er padelabstinensen eller testa något nytt, här kan ni spela med egna rackets eller hyra.

 

Bad

Roligt både för stora och små. På Storhogna Högfjällshotell finns en pool och en bubbelpool omgiven av den vackra rogivande vinterträdgården.

 

Bowling

Vi har två bowlingbanor i området, båda med restaurang intill. Kombinera gärna bowlingen med en god middag före eller efter. Det finns även dart och biljard som du kan spela. Här bokar du din bana: Restaurang Husky i Vemdalen by året runt och Storhogna M i Storhogna vintertid.

 

Shopping

Här i området finns många butiker där man kan spendera flera timmar när det blåser ute eller när termometern krupit långt under nollstrecket. Varför inte passa på att köpa nya sport- och fritidsartiklar eller en ny outfit till kvällen, något nytt till hemmet eller presenter till nära och kära. Här hittar du butikerna.

 

Fika

Finns det något mysigare än att sätta sig på ett Café med en kopp kaffe och något gått från konditordisken. Här finns flera caféer och restauranger att välja bland.

 

Massage/Naprapat

Boka in en stund bara för dig själv och få en avslappnande massage. Efter några dagar i backen kan både ben, rygg och nacke behöva mjukas upp. Naprapat finns på Vemdalsskalet. Massage kan bokas på Storhogna Högfjällshotell & Spa

 

Bio

På GT-gården i Vemdalen by finns en bio i mysig 50-tals stil, men med den senaste tekniken. Det är en supermodern digitaliserad anläggning och kan därför alltid visa de senaste biofilmerna. Ett uppskattat inlägg är att man i varje föreställning, oavsett filmens längd, lägger in en paus för mingel, popcorn och kaffe med godbit i foajén. Vintertid. Läs i kalendern vilka dagar det visas filmer.

 

Gym

Passa på att träna. På Gym 24 på Vemdalsskalet och Björnrike Centrat finns all tänkbar utrustning du kan behöva.

 

Relax

Unna dig en stunds vila och återhämtning. På Storhogna Högfjällshotell & Spa finns varm bastu, uppfriskande pool och bubbelpool. Vill du lyxa till det ordentligt så hyr du Fjällvistet som ligger i skogsbrynet. Perfekt för att samla hela familjen. Fjällvistet har en stor, vedeldad bastu och utomhus väntar en ångande, varm bubbelpool och en iskall kallkälla. Storstugan har ett rymligt brasrum med öppen spis, soffgrupper och bord med sittplatser. Boka gör du här.

Spa och relax med vidgade vyer över Sveriges vackraste by, Klövsjö. Högst upp på hotellet hittar du Klövsjöfjälls spaanläggning som andas lugn och välgörande värme. Låt axlarna sjunka och slappna av i musklerna när du avnjuter bubbelbad samt tre olika bastuupplevelser i ångbastu, finsk bastu och infraröd bastu. Ta in fjällutsikten med panoramavy eller ta steget ut till utomhuspoolen. Det känns det som att du sitter mitt i backen eller hur? Boka gör du här.

 

Klippning, styling & make-up

K.A.M Frisör & Makeup, en väletablerad salong i destinationen som erbjuder både klippning, styling & make-up inför bröllopet. De har lång erfarenhet av bröllopsuppsättningar. Salongen ligger i Vemdalen by och är öppen året om. Salong Fjällfin med Selina Wallin i spetsen finns också i Vemdalen by och hjälper dig med brudsuppsättningen inför din stora dag. Även här får du hjälp med stylingen. K.A.M Frisör & Makeup och Salong Fjällfin.

 

Spa

Skäm bort dig lite extra med en behandling på Storhogna Högfjällshotells prisbelönta Spa. På hotellet finns en hemtrevlig spa-avdelning med ansiktsbehandlingar, kroppsbehandlingar, massage, hand- och fotbehandlingar. Det finns bastu, pool och bubbelpool där du kan ta ett skönt dopp efter fjälläventyret. Boka här.

 

Träningspass

Rörelse gör gott för både kropp och själ. Önskar du träning i grupp erbjuder Storhogna Högfjällshotell & Spa instruktörsledda pass med olika former av träning t.ex Toppkondition, Yoga eller Core.

 

Bonustips!

Bridgestone Padelarena Vemdalen har gått och blivit med två Shuffleboards och golfsimulator. Så för er som knappt kan hålla er till vårens första slag kan nu andas ut. Shuffelboardsen är ett perfekta sättet att umgås med familj och vänner på. Ett socialt och lättsamt spel som passar alla. Shuffleboard påminner om curling, fyra röda och blå stenar per spelare eller lag som curlas fram från ena kanten till andra ändan av spelbordet. Det går ut på att komma så nära den bortre kanten som möjligt med de egna stenarna, samtidigt som man måste försöka blockera eller slå bort motståndarens stenar. Du bokar dem båda på MATCHi appen där du bokar padeltider. Obs! Du måste lägga till dom sporterna på din användare på MATCHi, för att tiderna ska bli synliga på golfen och shuffleboarden.

Här hittar du fler aktiviteter i Vemdalen! 

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Caroline Nyiri - Äventyrsguiden som inspirerar

Caroline är en reklampelare och inspiratör som med sina foton och kunskap lockar fler att upptäcka vårt fantastiska landskap.

Cykeläventyr i destination Vemdalen

Hitta dina favoriter bland cykelarenor, grusvägar, landsvägar och MTB-leder i Vemdalen.

Vilken vandring passar dig?

Ge dig ut i den fascinerande naturen i destination Vemdalen och hitta den vandring som passar just dig!

Vemdalens vinternyheter

Vintersäsongen i Vemdalen bjuder som vanligt på spännande nyheter som förgyller ditt nästa besök! Här är en smygtitt på vad …

Äventyrstips


Kalender

Evenemangskalender
« April » loading...
1
2
3
4
5
6
7
8
9
22
23
24
28
29
1
2
3
4
5