Kanot, kajak & båt, Paddla längs slingrande Veman | Vemdalen.se
Information Covid-19

Kanot, kajak & båt

Veman är den blåglittrande pulsådern som rinner genom hela området, till Vemhån och därifrån vidare mot Svegsjön. Den är också ett långt och härligt lättjefullt kanotäventyr.

Äventyret kan börja i Vemdalen by, du kan hyra kanoter och all övrig utrustning som kan behövas. Du kan också be om att bli hämtad efter avslutad tur – även om du väljer flerdagarspaddlingen ända ner till Sveg. En fin dagstur är från campingen ner till Håsjön i Vemhån.

Veman är ett helt fritt och oreglerat vattendrag och hur turen blir beror på säsong. Tidigt på sommaren kan det strömma på rätt bra, särskilt närmast campen, lite senare lugnar vattnet ner sig. Då kan det också hända att man tvingas bära kanoten förbi några extra grunda och steniga partier. Obs! Kolla alltid med uthyraren hur vattennivån i Veman är den dagen ni skall ut för att vara förberedd på hur dagens paddling kommer att se ut.

Vill du göra en kortare tur kan du starta från Vålkojan. Turen slingrar sig genom ett öppnare landskap likt en stor serpentin. De små sandbankarna är perfekta för fikarasten.

Vill du tillbringa en dag på mer öppet vatten och leta dina egna badstränder så finns kanotuthyrning i Klövsjö. Det finns även båtar att hyra för en härlig tur i vattendrag och sjöar.

Boka din guidade tur här

Äventyr & Konferens

Jan-Ola Dillner ordnar guidade kanot och båtturer. Du kan paddla kanot i den vackra naturen i forsar, åar och sjöar. Möjligheterna är många, allt från kortare turer i Klövsjön till flerdagarsturer med övernattning. Båtutflykter på Klövsjön kan kombineras med massor av aktiviteter runt sjön
Tel: 070-6751694 www.aventyrokonferens.se

Hyr utrustning för vackra turer på vatten

Äventyr & Konferens

Jan-Ola Dillner på Äventyr & Konferens har kanoter till uthyrning i Vemdalen och i Klövsjö finns kanoter, kajaker och båtar. I Vemdalen, där ni paddlar efter den vackra ån Veman går det att göra turer från 1/2 dag till 5 dagar. Hämtningsavgift tillkommer beroende på hur långt ni vill paddla. Kanoter, kajaker och båtar med eller utan motor finns i Klövsjön och här tillkommer normalt inga avgifter för hämtning eftersom ni kommer tillbaka till samma plats. I uthyrningspriserna ingår flytväst i kanot och kajak men ej i båtuthyrning.
Tel: 070-6751694 www.aventyrokonferens.se

Hede Camping

I Hede finns kanoter att hyra på Hede Camping som ligger naturskönt längs Ljusnans strand.
Tel: 070-4102052 www.hedecamping.com

Sonfjällscampen

I Hedeviken kan du hyra båt på Sonfjällscampen. Den ligger vackert och sjönära Vågan och Ljusnan med en fantastisk utsikt över Sonfjället.
Tel: 0684-12130, 070-6292286 www.sonfjallscampen.com

Vemdalens Camping

I Vemdalen kan du hyra kanot på Vemdalens Camping för att paddla efter Veman som rinner endast 200 meter från campingen. Denna paddeltur ges möjlighet att komma nära naturen. Tel: 0684-302 00 www.vemdalenscamping.se

Mer information om var båtar finns att hyra hittar du i fiskeguiden på respektive fiskevårdsområde. Fiskeguiden beställer du här!

I Vemdalen finns det också gott om badplatser. Klicka här för att läsa mer om Vemdalens stränder.

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Vemdalens vandringshelg Lätt och Medel

Häng med på sensommarens roligaste vandringshelger i fjällen.

Levande fäbodar

Barnens Vemdalen

Ingen behöver gå sysslolös i Vemdalen, allra minst barnen. Vemdalen är sannerligen barnens fjäll och här väntar det små och …

Sonfjället, du sköna!

Sonfjället med sin karakteristiska siluett och dess nationalpark är ett mycket populärt besöksmål, där alla årstider har sin charm.

Äventyrstips


Kalender

Evenemangskalender
« Maj » loading...
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
25
26
29
1
2
3
4
5
6