Kanot, kajak & båt, Paddla längs slingrande Veman | Vemdalen.se
Information Covid-19

Kanot, kajak, SUP & båt

Paddla fram över bäckar, tjänar, sjöar eller åar i kanoter, kajak eller SUP. I destinationen finns det ett flertal olika vatten där du kan anpassa turen utefter förmåga och äventyrsgrad.

Hyr utrustning för turer på vatten

Veman

Veman är den blåglittrande pulsådern som rinner genom fjället, till Vemhån och därifrån vidare mot Svegsjön. Den är också ett långt och härligt kanotäventyr.

Äventyret börjar i Vemdalen by, där du hyr kanoter och all övrig utrustning som kan behövas på campingen. En fin tur är från campingen ner till Vålkojan, ca 3-4 h tar turen. För dem med orken kvar kan ni ta er enda ner till Håsjön i Vemhån, ca 6-7 h totalt. I varje kanot kan du paddla 1-2 personer och rekommenderas för dig med mer erfarenhet. För barnfamiljer rekommenderas paddling i Svårtåstjärn eller Klövsjön.

Veman är ett helt fritt och oreglerat vattendrag och hur turen blir beror på säsong. Tidigt på sommaren kan det strömma på rätt bra, särskilt närmast campingen, lite senare lugnar vattnet ner sig. Då kan det också hända att man tvingas bära kanoten förbi några extra grunda och steniga partier.

Veman rinner nerströms och det går inte att paddla uppströms. Därför måste du se till att ni kan ta er tillbaka till bilen och där ni startade. Kanoterna hämtas upp men för persontransport behöver ni boka en taxi. Lättast är att i förväg ställa er bil vid Vålkojan och beställa en taxi tillbaka till Vemdalens Camping för att sedan påbörja er paddlingstur.

Vemdalen Camping
I Vemdalen kan du hyra kanot på Vemdalens Camping för att paddla efter Veman som rinner endast 200 meter från campingen. Denna paddeltur ges möjlighet att komma nära naturen.

Tel: 0684-302 00 www.vemdalenscamping.se

Taxi

Taxi Klövsjö/Vemdalen
Boka tel 070-622 52 26
Fast pris 1-4 st 371 kr eller 5-8 st 530 kr.

Klövsjön

Paddla i Klövsjön är ett spännande äventyr för hela familjen. Här är det öppet vatten och ingen risk för att gå på grund. Fina utflyktsmål i sjön är Holmen eller Notön som är perfekt för en paus med medhavd matsäck. Eller varför inte leta dina egna badstränder längs med vägen. Vill du ha en längre utmaning, ungefär en heldag, kan du paddla hela vägen till sundet och början av nästa sjö, Lännässjön.

Äventyr & Konferens
Hyr kanoter, kajaker och båtar med eller utan motor i Klövsjön. I uthyrningspriserna ingår flytväst i kanot och kajak men ej i båtuthyrning.
Tel: 070-6751694 eller boka online på www.aventyrokonferens.se

 

Svartåstjärn

Precis intill Klövsjöfjäll Hotell & Konferens och nedanför skidbackarna ligger tjärnen Svartåstjärn. Här kan du hyra både SUP:ar och kajaker av hotellets egna sport & friluftsbutik. Lagom vatten för barnfamiljer eller för dig som vill testa på den nya trenden SUP (Stand up board).

Klövsjöfjäll Hotell & Konferens
I hotellets sport- och friluftsbutik kan du hyra kajaker och SUP-brädor för paddla i Svartåstjärn nära anslutning till hotellet. Vid Svartåstjärn finns ett vindskydd för att njuta av en välbehövlig paus.
Tel: 0682 – 41 31 00 eller boka online här www.klovsjofjall.se

 

Ljusnan

Paddla i Ljusnan vid Hede camping eller i Ljusnans sjö Vågan utanför Sonfjällscampen. Här kan du hyra både kanoter, båtar och SUP:ar.

Hede Camping
I Hede finns kanoter och SUP-brädor att hyra på Hede Camping som ligger naturskönt längs Ljusnans strand.
Tel: 070-4102052 www.hedecamping.com

Sonfjällscampen
I Hedeviken kan du hyra båt och SUP-brädor på Sonfjällscampen. Den ligger vackert och sjönära, Vågansjön i Ljusnan med en fantastisk utsikt över Sonfjället.
Tel: 0684-12130, 070-6292286 www.sonfjallscampen.com

 

Storsjön, Svenstavik

Svenstavik ligger precis intill Storsjön där du kan hyra SUP:ar som tar dig ut på en egen Storsjöodjursspaning.

Kafé Bakgår`n Svenstavik

Hyr SUP/Stand Up Paddleboard på Kafé Bakgår’n i Svenstavik. Där finns 11 st uppblåsbara SUPar av märket White Witch, en touringbräda från Black Cat Boards, att hyra. Den passar utmärkt för din egen Storsjöodjursspaning. Tack vare sina långa raka ytterkonturer är White Witch stabil för sin bredd och även utmärkt som fitness eller motionsbräda. Med generös volym och kraftfull konstruktion klarar White Witch två vuxna paddlare utan problem. Boka online här.

 

Boka din guidade tur här

Äventyr & Konferens

Jan-Ola Dillner ordnar guidade kanot och båtturer. Du kan paddla kanot i den vackra naturen i forsar, åar och sjöar. Möjligheterna är många, allt från kortare turer i Klövsjön till flerdagarsturer med övernattning. Båtutflykter på Klövsjön kan kombineras med massor av aktiviteter runt sjön
Tel: 070-6751694 www.aventyrokonferens.se

Mer information om var båtar finns att hyra hittar du i fiskeguiden på respektive fiskevårdsområde. Fiskeguiden beställer du här!

I Vemdalen finns det också gott om badplatser. Klicka här för att läsa mer om Vemdalens stränder.

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Älska hösten

Det finns många skäl att älska hösten, framförallt här till fjälls. Färgsprakande fjällvandring, bär och svampplockning i skogens skafferi, spaning …

Laga och äta ute

Mat smakar bäst på fjället. Men är det inte bökigt att kånka runt på massa mat, skrymmande stormkök och tillbehör på …

Ploggtävling- bli månadens vinnare av ett Trangia stormkök

Delta i sommarens hållbaraste tävling och vinn fina priser från Trangia. 

Instamoments - ögonblicken du inte får missa

I Vemdalen kan du få upplevelser för alla sinnen. Få smaklökarna att dansa, adrenalinet pumpa eller tappa andan av naturens …

Äventyrstips


Kalender

Evenemangskalender
« Augusti » loading...
1
2
3
4
5
6
7
8
9
23
24
25
29
30
31
1
2
3
4
5