Allt om golf i Vemdalen hittar du här | Vemdalen.se
Information Covid-19
Golfspelare.

Allt om golf i Vemdalen

Destination Vemdalen är stolta över att kunna presentera två av de allra största golfupplevelserna med fjällkänsla: Golfbanorna i Klövsjö och Hede – tillsammans serverar de guldkantade golfrundor för både nybörjare och rutinerade.

Hede-Vemdalens GK

En aning överraskande är det kanske att hos oss kan ni ofta betala säsongens första greenfee redan i mitten av maj. Så tidigt kan för det mesta Hede-Vemdalens GK fresta med greener i sommarkondition. 18-hålsbanan mitt i Hede ligger sällsynt vackert intill Ljusnan och med pampiga nationalparken Sonfjället i fonden.

Banan karaktäriseras av stora greener, förstklassiga fairways och intressanta vattenhinder vid merparten av hålen. Nytt är att varje hål nu har fyra grästees från 4100 till 5900 meter. Mycket mer är på väg – ett ambitiöst förbättringsprogram startades när nya ägare tog över för ett par säsonger sedan. Här kan du läsa mer om Hede-Vemdalens GK.

Klövsjö-Vemdalens GK

35 km väster om Hede ligger Klövsjö-Vemdalens GK med fjällgolf på betydligt högre höjder och med en helt annan karaktär. Den vackra 18-hålsbanan som breder ut sig över en gammal fäbodvall och är full av överraskningar och utmaningar med smala fairways och plötsliga nivåskillnader. Några av banans greener är faktiskt uppbyggda i tre olika nivåer.

Lika unik som den här kuperade skogsbanans design är inramningen med vyerna över fjällvärlden i sin allra finaste sommarskrud och över landets vackraste fjällby Klövsjö. 18-hålsbanan kompletteras dessutom på ett utmärkt sätt av Fäbodbanan med nio hål. På den är det pay & play som gäller och Fäbodbanan är en dröm för de allra yngsta och för nybörjare i golfens underbara värld. Här kan du läsa mer om Klövsjö-Vemdalens GK.

Riktig fjällgolf

De här två banorna visar på två hel olika ansikten – men har ett mycket nära samarbete med golftävlingar och golfpaket med greenfee och boende. Ni väljer mellan spahotell, klassiskt fjällhotell och moderna lägenheter av högsta klass. Var ni vill golfa väljer ni också själva: Klövsjö-Vemdalen, Hede-Vemdalen – eller bägge två. Destination Vemdalen ger er golfpaket med maximal valfrihet.

Grönt kort

Klubbarna har ett nära samarbete även när det kommer till golfkurser och utbildningar för att klara det gröna kortet. Handlar det om att spela upp för grönt kort är bägge banorna lika rätt. Hede-Vemdalen är snäll, lagom förlåtande och lätt att gå. Medan Klövsjö-Vemdalen har Fäbodbanan med nio hål som är en alldeles utmärkt träningsbana under sommarens golfkurs.

Golftävlingar

Under säsongen samarbetar klubbarna även med arrangemang av golftävlingar – och höjdpunkten nås under juli månads golfveckor. Då arrangeras golftävlingar snart sagt varje dag och alla, helt oavsett handicap, är lika välkomna. Här hittar du mer information om golftävlingarna. 

 

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Den vänlige fiskepolisen

Fiskepolis är vad vi i folkmun brukar kalla de fisketillsynspersoner som ser till att vi följer regler och innehar ett …

Njutbar golf för alla

I destination Vemdalen finns två golfbanor med fantastiska natur- och golfupplevelser för alla.

Vemdalens vandringshelg Lätt och Medel

Häng med på sensommarens roligaste vandringshelger i fjällen.

Levande fäbodar

Idag finns det få aktiva fäbodbruk kvar i landet, där man lever fäbodlivet som en del i sitt småbrukande. Dessa …

Äventyrstips

Klövsjö Vemdalens Golfbana har både en 18-hålsbana och en 9-hålsbana.

Fin 18-hålsgolfbana i Hede.


Kalender

Evenemangskalender
« Juni » loading...
1
2
3
4
5
6
7
8
9
12
13
19
20
26
27
1
2
3
4