Gårdsbutiken med det stora extra | Vemdalen.se
Information Covid-19

Gårdsbutiken med det stora extra

Deras uppdrag att förvalta jorden och skapa goda förutsättningar för nästa generation är en devis de tagit på allra största allvar. Här betar familjens lurviga Highland Cattle i skogar och hagar.

I gårdsbutiken säljs härlagade läckerheter. På somrarna flyttar både människor och djur till Vikarvålvallen. Upplev Nybo Gård i Vemhån – en unik upplevelse av närhet och omsorg för djur och natur.

Ända sedan de själva tog över gården på 90-talet har de på olika sätt utvecklat verksamheten med en positiv framtidsvison. Efterhand blev det gårdsbutik med köttförsäljning och förädling av det egna köttet, till korv i alla former – kallrökt, varmrökt och lufttorkad. Utvecklingen av verksamheterna på gården i Vemhån, den levande fäbodvallen och unika upplevelser är minst sagt imponerande och lockar många besökare året runt.

Ingår i nätverket Èconomusée.

Économusée består av ett nätverk med hantverksföretag utvalda för sin höga kvalitet samt sitt gemensamma intresse för att bevara immateriella kulturarv.

Utmärkelsen är ett gott tecken på att Nybo Gård kan sin sak när det gäller traditionellt mathantverk – Och att de dessutom generöst delar med sig av sina kunskaper. Som en del av Èconomusée kan Nybo Gård försäkra dig om att du får komma nära samtida produkter som skapats enligt traditionella metoder. Som besökare erbjuds du en unik, kvalitetssäkrad upplevelse.

Nybo Gård är ett hett tips till dig som vill utforska något unikt när du besöker Destination Vemdalen, oavsett säsong. Med sin vackra gårdsbutik, omgiven av lurviga och bredhornade Highland Cattle och hantverksglädje i varje detalj är detta ett unikt utflyktsmål för hela familjen.

Boka en unik upplevelse

Nybo Gård erbjuder en rad naturupplevelser för den som vill testa något unikt. Kikarspaning efter björn, locka på älg, tjäderjakt och tunnbrödbakning är ett axplock av det som erbjuds. Just viltspaningen är en aktivitet som passar allra bäst mot slutet av sommaren och under hösten. Upplevelser finns i flera olika paket med möjlighet att övernatta direkt vid vakplatsen för den som vill testa på viltspaning. Allt för den ultimata upplevelsen och chansen att få sikta in en björn i tubkikaren vid bästa möjliga förutsättningar.

 

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Aktivt familjeliv på besök i Vemdalen

”Vemdalen är en oslipad diamant där du njuter av genuina naturupplevelser och kan följa med på unika guidade turer som …

Padelarena i Vemdalen

Här kan ni spela av er padelabstinensen eller testa något nytt, spela med eget rack eller hyr på plats. 

Äventyr för små ben

För att göra det lite roligare på turen har vi listat fem vandringar som har äventyren för att motivera små …

Locals tipsar

Möt tre locals som gärna bjuder på sina bästa sommartips i destination Vemdalen.

Äventyrstips


Kalender

Evenemangskalender
« Juni » loading...
1
2
3
4
5
6
7
8
9
12
13
19
20
26
27
1
2
3
4