Vemdalens vandringshelg Lätt och Medel | Vemdalen.se
Information Covid-19

Vemdalens vandringshelg Lätt och Medel

Häng med på sensommarens roligaste vandringshelger i fjällen. Med fyra år på nacken har Vemdalens vandringshelg blivit lite av en tradition, med nya vandringssugna deltagare varje sommar. Från i år delar vi upp det på två helger, en för dig som önskar lite lättare turer och en för dig som vandrat tidigare och söker lite mer utmaning.

VANDRINGSHELG 5-8 AUG [LÄTT]

Under denna helg får du uppleva fjällen och dess historia i lugn takt tillsammans med likasinnade samt erfarna fjällguider. Målet är inte att vandra långa turer över stora ytor, istället upplever vi vyerna och lär oss mer om de kringliggande fjällen längs lederna. Vandringsturerna är mellan 5-7 km per dag.

Dag 1: Vi startar med lunch och genomgång av helgens vandringar. Under dagen får ni bekanta er med området och dess historia genom våra guider. Därefter går dagens vandring till områdets mäktigaste vattenfall, Fettjeåfallet. Här har leden de senaste åren fått besök av sherpas från Nepal som byggt stentrappor som gör det enkelt och säkert att ta sig fram till fallet. Väl på plats blir det en välförtjänt kaffe och gofika.

Dag 2: Vandring i Sonfjällets nationalpark. Här berättar vår guide om nationalparkens historia, det rika djurlivet samt växter och träd. En av dagens höjdpunkter är berättelsen om det 9500 år gamla trädet Old Rasmus. Fika och lunch för dagen avnjuts ute i det fria.

Dag 3: Dagens vandringstur startar vid Storhogna Högfjällshotell och går över kalfjället vidare mot ytterligare två av våra trolska vattenfall, Fallmoranfallen. Här berättas även om de närliggande fäbodvallarnas historia. Vid fallen äter vi lunchen som lagas över öppen eld och kokkaffe därefter.

Läs mer här!

 

Boendepaket

Bo med självhushåll i stuga med AGO i Vemdalen

Bo på nya Klövsjöfjäll Hotell & Konferens

Bo bekvämt på Vemdalsskalets Högfjällshotell

Unna dig en helg på Storhogna Högfjällshotell & Spa

 

Är du stugägare i området, kanske känner någon som är eller är ortsbo?

Givetvis är även du varmt välkommen att följa med på Vemdalens Vandringshelger.

Följ med på vandringshelgen-Bo i eget boende

 

VANDRINGSHELG 12-15 AUG [MEDEL]

Under denna helg är dagsturerna lite längre och tuffare. Vandringshelg Medel passar perfekt för dig som är van att vandra lite längre sträckor. Även här blir det gott om historier, god mat och fina vyer presenterade av våra fjällguider. Vandringsturerna kommer att vara mellan 7-10 km per dag.

Dag 1: Vi startar men en promenad från Ripfjället upp mot Fallmoran där dagens lunch avnjuts över öppen eld. Här får vi en genomgång av helgens vandringar. Innan dagen avslutas vandrar vi till Jaktstugan där kokkaffet väntar innan vi vandrar ner mot Vemdalsskalet och Skalets torg.

Dag 2: Nu är det nationalparkens tur och här vandrar vi från Nyvallens fäbodvall över till Nysäterns fäbodvall. En fin tur med panoramavyer där guiderna berättar om Sonfjällets historia samt dess flora och fauna. En av historierna kommer handla om det 9500 år gamla trädet Old Rasmus. Lunch och fika serveras ute under vandringen.

Dag 3: Sista dagen går vandringsturen med start från Storhogna Högfjällshotell över kalfjället till Bräckvallen, en aktiv fäbodvall som håller boskap under sommarhalvåret. Här blir det lunch över öppen eld och sedan fortsätter vi mot det spektakulära Fettjeåfallet, som är det fjärde högsta vattenfallet i Sverige. Här spanar vi in fallet från ovansidan och rakt ner i kanjonen med dess hisnande fallhöjd. Vi tar oss sedan neråt till Fettjan där de bjuds på kaffe och gofika innan hemfärd.

Läs mer här!

 

Boendepaket

Bo med självhushåll i stuga med AGO i Vemdalen

Bo på nya Klövsjöfjäll Hotell & Konferens

Bo bekvämt på Vemdalsskalets Högfjällshotell

Unna dig en helg på Storhogna Högfjällshotell & Spa

 

Är du stugägare i området, kanske känner någon som är eller är ortsbo?

Givetvis är även du varmt välkommen att följa med på Vemdalens Vandringshelger.

Följ med på vandringshelgen-Bo i eget boende

 

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Den vänlige fiskepolisen

Fiskepolis är vad vi i folkmun brukar kalla de fisketillsynspersoner som ser till att vi följer regler och innehar ett …

Njutbar golf för alla

I destination Vemdalen finns två golfbanor med fantastiska natur- och golfupplevelser för alla.

Levande fäbodar

Idag finns det få aktiva fäbodbruk kvar i landet, där man lever fäbodlivet som en del i sitt småbrukande. Dessa …

Barnens Vemdalen

Ingen behöver gå sysslolös i Vemdalen, allra minst barnen. Vemdalen är sannerligen barnens fjäll och här väntar det små och …

Äventyrstips


Kalender

Evenemangskalender
« Juni » loading...
1
2
3
4
5
6
7
8
9
12
13
19
20
26
27
1
2
3
4