fbpx

Drömfiske för hela familjen

Vemdalen ett fiskeparadis för alla som är sugna på naturupplevelser, spänning och glädje i sommarfjällen.

”Bättre harrfiske än i Veman är svårt att hitta. ”Det betyget ger William Moberg-Faulds, som gjort TV om fiske 
över hela världen. ”Varggranstjärn högt uppe på fjället är en av många favoriter i Vemdalen.” Så säger Håkan Karsnäser, en guru inom flugfiske. Dessa två är förstås proffs. Men Vemdalen är också ett fiskeparadis för oss glada amatörer sugna på naturupplevelser, spänning och glädje i sommarfjällen.

Vemdalens egen fiskeguru heter Gunnar Ekberg och driver fiskebutik i byn. Det inte han vet om fisket i vattnen inom destinationens fiskevatten är knappast värt att veta. Så det är klart att det är till honom vi vänder oss för att få tips om var Vemdalens bästa och mest lättåtkomliga familjefiske väntar.

 

Här är hans topp 5:

1. Varggranstjärn

907 meter över havet ligger Varggranstjärn, som antagligen är landets vackrast belägna vatten 907 m ö h för fiske efter röding och regnbåge. Ligger uppe på fjället och nås lätt med bil. Mycket rikt och lättfiskat vatten. Prova fiskelyckan med fluga, spinnare eller varför inte klassiskt maskmete. Vindskydd och grillplats finns.

 

2. Storvåndtjärn

Ett populärt put-and-take- vatten där det utöver röding och öring i trekilosklassen även finns gädda, abborre och sik. Bilväg ända fram och för den som vill fiska från båt finns sådana att hyra i Vemhån. Haspel med spinnare, fluga eller maskmete – här fungerar allt lika bra. Välutrustat och familjevänligt med vindskydd och grillplats samt toaletter.

 

3. Svartåstjärn

Alldeles intill Hotell Klövsjöfjäll glittrar Svartåstjärn med en inplanterad stam av röding, öring och regnbågslax som hugger på det mesta. Båtar och kanoter kan hyras via aventyrokonferens.se och Ica Klövjö.

 

4. Järpbäcksdammen

Besök gärna den här sällsynt vackert belägna fiskeplatsen under kvällstimmarna. Då vakar hundratals av de inplanterade öringarna och rödingarna. P-plats, vindskydd och grillplats finns.

 

5. Håsjön & Yttersjön

De här två sjöarna i Vemhån bjuder på drömfiske för familjens yngsta. Abborre, gädda och sik trivs i sjöarna, som lätt och bekvämt nås med bil. Båtar finns att hyra och utflykten blir inte tråkigare av att här dessutom finns en badplats.

 

Premiär för vinterfisket

Juldagen är av tradition den dag då vinterfiske blir tillåtet i Vemdalen. Och för alla er som vill koppla av från skidåkningen med en stunds spännande vinterfiske har Ekberg och hans kompisar i fiskevårdsföreningen gjort det bekvämt. Till flera av de rikaste vattnen, bl a Storvåndtjärn och Järpbäcksdammen, plogas vintervägar. Andra vatten nås snabbt med skoter, t ex Varggranstjärn.
För en dagsutflykt rekommenderar vi Oxsjön, vackert belägen vid en gammal fäbodvall. Där lever riktigt grov röding, samt öring, sik och abborre. Skoterleden från Vemdalsskalet är cirka sju km lång. En fiskedag i solen på renfällen här är aldrig fel. Och allra skönast är det förstås under vårvintermånaderna mars och april.

Här kan du läsa mer om fiske i området.

Fiskeutrustningen hittar du hos Ekbergs Fiske & Fritid, där du även kan få fler fisketips.

Text: Per Bäckman.

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Golfpaket i Vemdalen

Boka golfpaket – bekvämare kan golflivet inte bli.

8 tips för en mer hänsynsfull höst i fjällen

Många är det som kommer att upptäcka fjällens charm i sommar. Därför är det också viktigt att vi visar hänsyn både …

Sju tips på svalkande bad

När solen står högt över sommarfjällen är längtan efter bad och svalka stor. Ta med barnen – packa strandväskan och …

Johan Olssons sommaräventyr i Vemdalen

Som barn tillbringade han somrarna i stugan på Vemdalsskalet så långt tillbaka han kan minnas. Johan minns speciellt de mysiga …

Vinteräventyr

Ett av Norrlands bredaste sortiment inom fiske, fritid och jakt.

Aktiviteter på fjället för konferenser, grupper och privatpersoner


Kalender

« September » loading...
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
17
20
21
22
24
25
28
29
1
2
3
4