Sju tips på svalkande bad | Vemdalen.se
Information Covid-19

Sju tips på svalkande bad

När solen står högt över sommarfjällen är längtan efter bad och svalka stor. Ta med barnen – packa strandväskan och ta ett dopp i närmsta fjällbäck, tjärn eller i lagunen under ett forsande vattenfall. Här tipsar vi om de bästa badplatserna i destination Vemdalen som ger dig skön svalka och en enastående kuliss av fjäll speglandes i vattnet.

Vemdalsskalet

Det är stor chans att det är just här du ”landar” sommarens högsta dopp. 905 meter över havet ligger Varggranstjärnen som bjuder på kallt vatten och milsvid utsikt över fjälltoppar i flera väderstreck. Det går att åka bil ända fram, men vill du bli lagom svettig inför doppet kan du parkera vid vändplanen efter Karl X:I’s väg och tillryggalägga en kort men intensiv backe innan du hoppar i plurret.

Klövsjö by

Här finns möjlighet att bada lite varstans i den vackra sjön omringad av ”Sveriges vackraste by” med Klövsjö skidområde och fjällen som fond. Vår favorit är nere vid båthamnen. Här finns en brygga, en liten strand med långgrunt vatten som passar utmärkt för barnfamiljen. Kör in på Byvägen från landsvägen och efter ca 1 km tar du vänster in på Morvägen och därefter vänster in på Hampkärnsvägen innan du är framme vid sjön.

Storhogna

Precis utanför Storhogna Högfjällshotell & Spa finns en liten tjärn med en nybyggd badbrygga. I nära anslutning finns också Plupps vandringsstig, en nybyggd lekplats med gungor och ett utegym.

Hedeviken

Vid Sonfjällscampen i foten av Sonfjället och vid sjön Vågans strand finns en brygga med hopptorn. Här kan du njuta av bad och lek, här går de också att hyra SUP-board för en tur på sjön. Parkera gör du uppe vid Trosavik ca 100 meter ifrån campingen.

Långå

Vid Stortjärn finns en välbesökt naturbadplats med bryggor och hopptorn. Kör riksväg 84 till Långå. Ta höger in genom byn. Det är skyltat efter vägen fram till badet.

Vemhån

Vid Veman i Håsjön finns en liten badplats med sandstrand & bryggor. Kör rakt igenom byn ända ner till sjön när du kommer från Vemdalen.

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Årets julklapp hittar du i Vemdalen

Evenemangsbiljetten är årets julklapp 2021. Därför har vi listat några evenemang i Vemdalen som en perfekt julklapp för fjällälskaren.

Vemdalens vinternyheter

Här bubblar det av nya projekt och framtidsplaner. Här är några av vinterns nyheter att lägga på minnet.

Höstlovsmarknad på Vemdalsskalet

Upplev ett Skalets torg som fylls med marknadsknallar och lokala företag som visar sina nyheter. Allt varvat med värmande eldar, …

Turistinformatörerna på Vemdalsskalet visar rätta vägen!

Med över 46 000 besökare i den lilla turistinformationen sedan starten 2018 har våra turistinformatörer bidragit till att fler upptäckt …

Äventyrstips


Kalender

Evenemangskalender
« December » loading...
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
13
14
16
19
25
1
2