Smaka på Vemdalen - Nu också Take Away | Vemdalen.se

PRESSMEDDELANDE 2020-03-17

Smaka på Vemdalen – Nu också Take Away

I rådande samhällssituation när Coronaviruset sprider sig över världen är det inte lätt att veta vad som är rätt och fel och hur man på bästa sätt kan förebygga smittspridning, samtidigt är det viktigt att de som är friska fortsätter hålla vardag, jobb och ekonomi igång. På söndag är det premiär för Smaka på Vemdalen, en åtta dagar lång smaksensation för att hylla lokalt mathantverk och smakupplevelser. Och är det något vi behöver i dessa tuffa tider är det väl något att se fram emot och en god bit mat.

Men ska man verkligen gå på restaurang i dessa tider?

Regeringen har varit tydliga med att allmänna sammankomster som samlar över 500 personer inte längre är tillåtet. Det innebär att restauranger fortfarande har öppet. Lokalt i Destination Vemdalen har restaurangerna antagit försiktighetsåtgärder för att minska risken för spridning. Ökad städfrekvens, desinfektion av extra utsatta punkter, och tydlig information är några av åtgärderna.

Take away har blivit en allt mer populär företeelse den sista veckan och restaurangerna förbereder nu för ännu fler gäster som vill njuta av maten hemma i fjällstugan. För att inte avbryta Smaka på Vemdalen och ändå kunna erbjuda dessa unika 2-rättersmenyer har Destination Vemdalen som arrangör tillsammans med restaurangerna nu beslutat att erbjuda Smaka på Vemdalen – Take Away som ett alternativ.

– Så länge inte rekommendationerna från regering och myndigheter ändras är du fortfarande varmt välkommen till restaurangerna. Men om någon i sällskapet känner sig minsta krasslig eller om ni är oroliga för smittan vill vi att ni köper hem maten istället, det säger Joel Sjelin som driver Bräjks Matbar som är en av restaurangerna som deltar i Smaka på Vemdalen.

Besöksnäringen har drabbats hårt av den rådande pandemin och många arbetstillfällen ser ut att försvinna runt om i landet.

– Om vi som konsumenter helt avhåller oss från handel och restaurangbesök kommer det att bli ännu tuffare för en redan utsatt bransch, är man frisk och inte har vistats i en riskregion hoppas vi att ni fortfarande vill njuta av god mat, avslutar Marcus Ståhl, vd Destination Vemdalen.

För ytterligare kontakt:

Marcus Ståhl
0708 25 25 44

marcus@vemdalen.se 

 

Relaterat innehåll

Garanterat tråkfritt höstlov i Vemdalen

Höstlovet är utan tvekan barnens vecka i Vemdalsfjällen. Här är vad som händer!

Succén med lokalbrygd ölfest fortsätter i Destination Vemdalen 

Till helgen går Vemdalen Ölmarknad av stapeln för tredje året i rad. Idéen var att skapa en intim och genuin …

Många mervärden för tåggäster som väljer Vemdalen 

”Vårt mål är att de som väljer att åka med nattåget till oss ska känna sig som VIP-gäster”, säger Marcus …

Ny restauratör på Hovde Hotell satsar på vegetariskt och mat för alla

Ny Restauratör är Peter Dahlbäck som också driver cateringfirma Vemdalen Catering.

Äventyrstips


Kalender

Evenemangskalender
« April » loading...
1
2
3
4
5
6
7
8
9
22
23
28
29
30
1
2
3
4
5