Sommarnyheter 2021 | Vemdalen.se
Information Covid-19

Sommarnyheter 2021

Varje år görs nya satsningar för att lyfta din sommarupplevelse i fjällen. Allt från fler boenden och sommaröppna restauranger till äventyrliga aktiviteter och utveckling av vandringsleder. Här är några av sommarens nyheter att lägga på minnet.

Hovde Express utökar till 4 veckor

I år håller 6-stolsliften Hovde Express på Vemdalsskalet öppet i fyra veckor under sommarens hetaste period. Det är veckorna 29-32 som liften rullar från onsdag-lördag mellan kl. 10-16. Åkpass kommer kunna köpas på plats och digitalt i SkiStarappen.

Vandringshelg i två tappningar

Det populära hösteventet Vemdalens vandringshelg går in på sitt fjärde år och utökar därmed till två olika weekendpaket. Ett för den lite mer vana vandraren och ett för nybörjare. Vemdalens Vandringshelg ”Lätt” 5-8 augusti och ”Medel” 12-15 augusti.
Här kan du läsa om  Vandringshelgerna.

Fler vandringsleder rustas upp

Årets nyhet är att redan inför sommarens vandringssäsong har man genom Destination Vemdalen gjort en del förbättringar. Under sommaren fortsätter man med underhåll och förbättringar av leder, raststugor, grillplatser och skyltar runt om i destinationen.

Virtuella ledkryss

Visste du förresten att du kan köpa ett alldeles eget virtuellt ledkryss av Destination Vemdalen? På så vis är du med och finansierar utvecklingen av de leder på fjället som vi alla nyttjar. Här kan du läsa mer om hur det går till och hur pengarna används.

Fler restauranger och boende öppnar upp

En nyhet för i år är att fler restauranger kommer hålla sommaröppet i Vemdalen med omnejd. På Vemdalsskalet är det Pizzeria Skalet på högfjällshotellet samt den White Guide-belönade restaurangen TorgEtt på Skalets torg som öppnar även för sommargästen. Det skvallras också om att just TorgEtt kommer bygga en uteservering i samband med öppningen. Perfekt för en avslappnad After Hike. Bageriet i Vemdalen by som på vinterhalvåret är känt för sina läckra stenugnsbakade pizzor kommer hålla öppet i sommar. Där finns även gott fika och nybakt bröd. Läs mer om de restauranger som har sommaröppet här.

Även fler boendeanläggningar öppnar upp. SkiStar öppnar upp fler boenden i form av stugor och lägenheter med Hike in/Hike out-läge i sommar. Storhogna Högfjällshotell & Spa öppnar redan 9 juli efter ett kortare uppehåll. Sommarens boendealternativ hotell, stugor/lägenheter och camping.

Aktiviteter vid Svartåstjärn

Vid nya Klövsjöfjäll Hotell & Konferens kommer det att öppnas upp en nu sport- och friluftsbutik med uthyrning och försäljning för fjällaktiviteter, sommar som vinter. Sommartid kommer du kunna hyra Sup’ar, kajaker, cyklar och bärstolar för barn.

 

Upptäck och inspireras mer om vad vemdalen har att erbjuda i sommar här!

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Aktivt familjeliv på besök i Vemdalen

”Vemdalen är en oslipad diamant där du njuter av genuina naturupplevelser och kan följa med på unika guidade turer som …

Äventyr för små ben

För att göra det lite roligare på turen har vi listat fem vandringar som har äventyren för att motivera små …

Locals tipsar

Möt tre locals som gärna bjuder på sina bästa sommartips i destination Vemdalen.

Barnens Vemdalen

Ingen behöver gå sysslolös i Vemdalen, allra minst barnen. Vemdalen är sannerligen barnens fjäll och här väntar det små och …

Äventyrstips


Kalender

Evenemangskalender
« Maj » loading...
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
25
26
29
1
2
3
4
5
6