Bageriet i Vemdalen, stenugnsbakat surdegsbröd | Vemdalen.se
Vedugnsbakad surdegsbröd från Bageriet i Vemdalen

Bageriet i Vemdalen

Vemdalsbagarn, Rolf Karlsson kom till Vemdalen 1971 och var då med och byggde Björnrike. Han trivdes så bra i fjällen att han blev kvar.

Sedan 15 år tillbaka är han Vemdalsbagarn. Surdegsbröd är hans specialitet och självklart gräddar han i stenugn. Den surdegskultur han ömt vårdar är gammal och kommer från Erik Olofson på Rosendals trädgård i Stockholm. Brödet bakas helt utan onödiga tillsatser. Vatten, salt, mjöl och honung är allt. Tricket är jäsningstiderna och hur man behandlar degarna. Surdegsbröden kompletterar han med klassiskt kaffebröd. Vintertid kan du även beställa stenugnsbakad pizza. På somrarna öppnas en liten servering på Bageriet i Vemdalen där även smörgåsar med lokala pålägg och smaker serveras.

Besök Bageriet i Vemdalens facebooksida @BagerietVemdalen eller instagramsida @bagerietvemdalen.

Välkomna!

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Restaurang Pläjset

Rejäl skidåkarmat, fika och bar i en härlig härjedalsinspererad miljö!

Trattoria Da Doris

Här lagar vi italiensk mat som den ska smaka, med italienska råvaror tillagad av italienare. Med mycket kärlek, Benvenuto!

Follingers

Vid Rätanssjöns strand ligger Follingers.

Klövsjö Hembygdsgård

Klövsjö Hembygdsförening ordnar evenemang, utställningar, aktiviteter för att sprida kunskap om vår historia och vårt kulturarv.

Äventyrstips