Turistinformatörerna på Vemdalsskalet visar rätta vägen! | Vemdalen.se

Turistinformatörerna på Vemdalsskalet visar rätta vägen!

Med över 46 000 besökare i den lilla turistinformationen sedan starten 2018 har våra turistinformatörer bidragit till att fler upptäckt äventyr och nya smultronställen i destination Vemdalen.

Stugägare, bybo eller förstagångsbesökare. Vår vision är att alla ska känna sig välkomna att titta in i turistinformationen på Skalets torg. Här får du genuina tips på upplevelser, de bästa vandringslederna under hösten, mysigaste toppstugan eller de minst trafikerade turlederna på vintern. För visst håller du med om att alla årstider har sin egen charm och bör upplevas hos oss? I butiken finner du även hållbara frilufts produkter, böcker, vykort och våra egna Vemdalenprylar. Vill du bara kika in och värma fingrarna i höstkylan, låna wifi, ladda mobilen och bläddra i våra tidningar i myshörnan är du minst lika välkommen! Höstlovet är en magisk tid där vi antingen har svalt höstväder eller så har vintern börjat greppa tag om berget. Vissa år har man till och med kunnat ta säsongens första åk på längden, i barnbacken eller premiäråk i pulkabacken. Oavsett väder så bjuder hösten på spännande äventyr för stora som små. Vi har frågat Victoria Forsberg i turistinformationen om hennes bästa tips inför höstlovet.

Victorias topp 5 på höstlovet!

1. Njut av utsikten från Varggranstjärnen

– Vandra eller cykla de två kilometrarna från Vemdalsskalets torg upp till Varggranstjärnen. Väl uppe befinner du dig 902 m.ö.h. Här kan du äta en medhavd matsäck, fiska i Varggranstjärnen och njuta av milsvid utsikt.

2. Spökmysteriet på Skalets torg

– Häng med på en rysligt skojig skattjakt på Vemdalsskalet. Passar barn 4-10 år (och föräldrar).

3. En dagstur till Rändåfallet

– Mitt bästa vandringstips är att packa favoritfikat och ta bilen till Långå och fina Rändåfallet. Det består av flera större och mindre vattenfall som tillsammans bjuder på ett skummande vackert skådespel.

4. Vandra Trollstigen och leta snälla troll

– I drygt en kilometer från Karins väg på Vemdalsskalet vandrar du längs Trollstigen där du kan hitta troll som gömmer sig i skogen. Ett tips: Titta bland träd och stenar.

5. Lekpark och Myrornas stig vid Klövsjöfjäll

– Hoppa, lek och prova den lilla balansbanan på lekplatsen vid Hotell Klövsjöfjäll. Perfekt för de minsta med mycket spring i benen.

 

Se hela höstlovsprogrammet här.

Spara i Mitt Äventyr

Relaterat innehåll

Caroline Nyiri - Äventyrsguiden som inspirerar

Caroline är en reklampelare och inspiratör som med sina foton och kunskap lockar fler att upptäcka vårt fantastiska landskap.

Cykeläventyr i destination Vemdalen

Hitta dina favoriter bland cykelarenor, grusvägar, landsvägar och MTB-leder i Vemdalen.

Är greenen grönare i fjällen?

Den friska fjälluften, det klara vattnet och de böljande fjälltopparna gör destination Vemdalens golfbanor till en ren fröjd att spela …

Tre dolda vandringspärlor i destination Vemdalen

Här guidar vi dig till några av destinationens doldisar bland vandringsleder.

Äventyrstips


Kalender

Evenemangskalender
« April » loading...
1
2
3
4
5
6
7
8
9
22
23
24
28
29
1
2
3
4
5